• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/istanbulpsikoterapimerkezi
  • http://www.twitter.com/psikologdestek

UÇUŞ KORKUSU

Destek : 0505 767 58 85

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam58
Toplam Ziyaret241196
Köşe Yazıları
Aile Çocuk Danışmanı Filiz Gülgör
- HER ÜZÜNTÜ DEPRESYON DEĞİLDİR -

Aile Danışmanı Sinem SAYIŞMAN Çocuk Ergen 0533 373 81 23
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Aile Evlilik Çift Terapisti Fulya Güner 05333738123
OKB’nin Nedenleri..

Aile ve Çift Danışmanı Psikologataknşahin 05057675885
- Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir -

Ass. Prof. Dr. Muhsin Yılmazçoban 0555-3761011
Görücü Usulu Evlenmek Mi ? Flört mü?

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 (546) 932 46 24
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Dr Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Danışmanı 0544-7243650
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

istanbuldanışmanlık ve koçluk merkezi psikologpedagog 05057675885
DEHB OLAN ÇOCUKLARIN ÖĞRETMENLERİNE VE VELİLERİNE ÖNERİLER

istanbul Klinik Psikolog Ahmet Töremen 0542 775 01 04
Problemin tanımlanması mı çözülmesi mi ?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
AKRAN ZORBALIĞI NEDİR?

istanbul yaşam koçu 05321583555
KADİR ABİ

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Gülce Agat 0532 158 35 55
Karne Heyecan mı Kabus mu?

Psikolog Konuşma Terapistleri 0216 3476003
özgüven

psikolog pedagog aile ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Ucma Korkusu Tedavi Merkezi Uçak Fobisi Telefonu 0533 373 81 23
Uçak Fobisini veya Korkusunu Nasıl Yenerim?

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra KARA 05557493919
DEPRESİF GENÇLER VE DEPRESİF EBEVEYNLER

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven Aile Koçları 0533-3738123
My life Psikolojik Danışma istanbul 0533 373 8123 My life Psikolojik Danışma istanbul 0533 373 8123

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Gülten Demirdöven 0544-7243650
Zaman zaman bedenimizin klima sistemi bozulabiliyor değil mi?

Uzman Klinik Psikolog Pegadag Gülten Demirdöven
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Uzman Psikolog Gülşah Babaoğlu
ÇOCUKLARDA VE ERGENLERDE BAĞLANMA STİLİ VE BENLİK SAYGISI DERECESİ İLE SÜREKLİ ÖFKE VE ÖFKE İFADE B

Uzman Psikolog Hakan ÖZBAYİS-0533 373 8123
PSİKOTERAPİ NEDİR?

Uzman Psikolog Uzman Pedagog 0505-7675885
UÇUŞ FOBİSİNİ VE UÇUŞ KORKUSUNU YENME YOLLARI

Yaşam Koçu-Aile Koçu-Eğitim Koçu Ayşim Çulfa 0544-7243650
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

YAŞAM KOÇU ÖĞRENCİ KOÇU SİNAN SEYFİ YETKİNER
İSTİFÇİLİK BOZUKLUĞU

Yaşam Koçu Öğrenci Koçu PsikoTerapist Ayşim Çulfa
BAŞARI ÖYKÜMÜZ

Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Saat
Hava Durumu
Psikoloji Videoları
Psikoloji Eğitimleri

My Life Resim ve Sanat Terapisi Eğitimi İsviçreden

Endişenin ve Korkunun resmini çizebilir misiniz ?

 

My Life Resim ve Sanat Terapisi Eğitimi

İsviçreden Konuk Eğitmen

Dipl. Resim ve Sanat Terapisti Emine Bauer Burkay

2 Mayıs 2018 Saat 10:00 -18:30

Kayıt Telefonu:0505 767 58 85

 

1981 Senesinden beri İsviçre’de yaşayan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ‘Resim ve Sanatla Terapi Yöntemi’ni uygulayan Emine Bauer Burkay, artık MyLife Resim ve Sanat Terapisi Merkezinde çalışmalarını sürdürecek. Zürih Uygulamalı Eğitim Merkezi’nde beş yıl sanat ve resim terapisi üzerine eğitim alan ve bir sene tam gün çalışarak İsviçrenin en büyük Psikiyatri Kiliniklerinden Münsterlinginde Psikoterapi Bölümünde Asistan olarak stajını tamamlayan Emine Bauer Burkay, kişinin kendini keşfetmesini, korkularından arınmasını ve hayata karşı pozitif bakabilmesini sağlayan resim ve sanatla terapi yöntemini anlattı.

 

KENDİNİ RESİMLE VE SANATLA KEŞFETMEK İSTEYEN HERKES EĞİTİME KATILABİLİR

 

Resim ve sanat terapisi alternatif tıp değil başlıbaşına koruyucu ve tamamlayıcı bir metotdur. Bu yöntem Avrupa’da asırlardır uygulanıyor. Umarım İstanbul ve Türkiye genelinde de bu tür eğitimler yaygınlaşır. Bu alana ilgi duyan herkes eğitim çalışmalarına katılabilir. Rehberlik Hocaları, Aile Danışmanları, Yaşam Koçları, Psikologlar, Sosyologlar, Terapistler, Psikiyatrlar, Akademi Öğrencileri, Anaokulu ve Yuva Öğretmenleri, Ressamlar, Resim Öğretmenleri ya da bir üniversitenin herhangi bir bölümünden mezun olmuş kişiler katılabilir. Hali hazırda bir mesleği olan kişiler de bu programa devam edebilir. Böylece kendilerine yeni bir alanda uzmanlık katmış olurlar. Çünkü Resim ve Sanat Terapistlerinin çalışma alanları oldukça çeşitlilik gösteriyor. Örneğin; yuva ve okullarda, bireysel ve grup terapilerinde, bakım evlerinde, hastanelerde, psikolojik danışmanlık merkezlerinde, psikiyatri kliniklerinde ve hastanelerin onkoloji servislerinde bu yöntemi kullanmak mümkün. MyLife Psikolojik Danışmanlık Merkezinde uygulayacağımız programda anlık içsel resimleri anlamaya çalışmak, keşif yolculuğu, içsel resimlerle, ruhun röntgen filmleriyle tanışmak, uygulamalı atölye çalışmaları gibi bölümler yer alıyor. Bu eğitimde öğrenilen çalışmalardaki amaç; insanın kendini sevmeyi ve saymayı öğrenmesi, tanıması, kendi kendine onay vermesi ve insanın kendini sıkıntıya sokan durumların üstesinden gelmeyi başarmasıdır.

 

RENKLER KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR

 

Resim ve Sanat Terapisi, sözcüklerin yetersiz kaldığı durumlarda o anlık düşünce ve duygularımızın renk, form, sembol ve desen olarak kâğıda yansıması ve dışa vurumudur. İnsanın hiç tanımadığı birine duygularını açması bazen zor olabiliyor ve bu noktada yapılan resimler bize aracılık ediyor ve o kişinin ruhsal dünyasının bir aynası olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, kişi bu yöntemle hayatın zorluklarını başka türlü çözmeyi öğreniyor. Resim ve Sanat Terapisi bütün psikolojik rahatsızlıklarda uygulanıyor. Panik atak,kaygı, anksiyete, depresyon, dikkat eksikliği, sınav kaygısı, dürtü kontrol sorunları, stres, manik depresif, psikoz gibi hastalıkların tedavisinde uygulanan yöntem, ergenlik sorunları ve kişilik gelişiminin yanı sıra kişinin kendine sevgi, saygı ve anlayışla yaklaşmasını da sağlıyor. Diyelim bir depresyon hastası geliyor. Önce resim yapacağı masası, boya kalemleri, kâğıtları hazırlanıyor. Danışan odada tek başına o an ki duygu ve düşüncelerini ortaya çıkaran bir resim çiziyor. Ne çizdiği ya da nasıl çizdiği önemli değil. Konu da serbest biz asla yönlendirmiyoruz. Sonra çizdiği resmi duvara dayayıp o resmin çağrışımlarıyla ilgili notlar alıyor. Sonra ben yanına geliyorum. Ben resmi yorumlamıyorum.

 

Zaten danışan kendi çağrışımlarından yorumunu yapmış oluyor. Sonra bu çağrışımların üzerine konuşuyoruz. Bu eşsiz ve anlık ortaya çıkan resimlerimiz, kendi kendimize yazdığımız mektuplardır. Çünkü kâğıda yansıyanlar kişinin o anki duygularının dışavurumu oluyor. Carl Gustav Jung, “Kişi yaptığı resimlerle kendini geliştirir ve oluşturur” der. Ortaya çıkan resimde canlı renkleri mi tercih etmiş yoksa sadece siyah rengi mi kullanmış bunun elbette bir anlamı var ama o kişinin resmine özel bir anlamı oluyor renk seçiminin. Çünkü kullanılan her rengin ve her şeklin kişiye göre değişen anlamı var.

 

KORKULARIMIZ VE KELİMELERİN GÜCÜ (ZAVALLI ŞEYTAN)

 

Öfke sorunu olan biri özellikle sert bir cisimle mesela tebeşirle büyük format kâğıda resim yaparak öfkesini, hırçınlığını kâğıdın üzerinde bırakıyor. İçteki öfke resim aracılığıyla kâğıtlara resmediliyor ve böylece o duyguyu dışa vurmuş oluyor. Hiçbir şey nedensiz olmuyor, korkuların da muhakkak bir nedeni var. Uçak korkunuz varsa bunun adını zaten siz koymuş oluyorsunuz. İsimlendirilememiş bir korku daha büyük bir anlam taşıyor ve insanı daha da ürkütüyor. Korku duygusu üzerine çalışırken her korku için ayrı bir resim yapılır ve o duygu sembolleştirilir. O zaman ne oluyor? O koskocaman korku bir kâğıt üzerinde sembollerle çizildiğinde bütün gücünü kaybediyor ve sınırlanıyor. Bir hastam kendinden büyük bir şeytan resmi yapıyor ve kendi yaptığı resimden korktuğu için de sabaha kadar uyuyamıyor. Siyah fon üzerine kıpkırmızı bir şeytan çizmiş. Resmi duvara dayayıp ve karşısına iki sandalye çekip oturmamızı söyledim. Ben resme bakıp “Vah zavallı şeytan” dedim. Sadece bu ‘Zavallı Şeytan’ sözcüğü hastamın bütün korkusunu yok etti. Eğer ben resme bakıp da “Ay ne kadar korkunç Şeytan” deseydim çok farklı olacaktı sonuç. Bu cümleden sonra hastam o çizdiği şeytana üzülüp acımaya başladı. O korkunun hükmü gitti. Önemli olan durumu hafifleştirmek ve kişinin gözünde küçültmek.

 

ÖZGÜVEN AĞACI

 

Uyguladığım ‘Özgüven Ağacı’ çalışması var. Burada amaç kişinin kendi boyunda bir ağaç çizmesi ancak bu resim tek seferde çizilmiyor. Her gelişinde bir aşamasını tamamlıyor. Bir kerede çizerse yapay olur. Önemli olan kişinin özgüveninin o ağaçla birlikte büyümesi; önce toprağını çiziyor, tohumunu atıyor sonra gövdesini bir başka gelişinde de dallarını şekillendiriyor. Çalışmanın sonunda kişi kendi boyunda kendi özgüven ağacını yapmış oluyor. Sonuçta o ağaç gibi hayat boyu dimdik durmayı öğreniyor.

 

ŞEFKAT ELDİVENLERİ

 

Bir gün genç bir bayan hastamın yüzü çizikler içindeydi. Onu görür görmez aklıma bebek eldivenleri geldi. Hani bebekler doğduğunda yüzlerini çizmesin diye takılan eldivenler vardır ya. Eve gittiğimde erişkin bir insana bebek eldivenlerinin uygun olmayacağını düşündüm, yumuşaklık hissini verebilecek içi dışı pamuklu, avuç içi ve parmakları orijinal kürk parçalarından bir eldiven hazırladım. Bir ay sonunda yazdığım bir mektupla özel bir seremoni düzenleyerek kendisine hediye ettim. Bunun adına da ‘Şefkat Eldivenleri’ adını verdim. Kürk kullandım çünkü hastanın kendine yaptığı hayvansı bir davranıştı. Ona yazdığım mektupta da hayvanların sadece avlanmak, hayatta kalmak ve kendilerini korumak için vahşi davranışta bulunduklarını yazmıştım. Bu yaptığı davranışın aslında kendine zarar vermek olduğunu göstermek istedim. İsterse ellerini kendini sevmek için de kullanabileceğinin somut bir göstergesi oldu şefkat eldivenleri buluşu.

 

Kayıt Telefonumuzu Şimdi Arayın: 0505 767 58 85



1269 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın